Blog

19 oktober 2017

Gazpacho

Gazpacho is een Spaans (voor)gerecht. Het is een heerlijke soep vol met groenten. Deze soep wordt in Spanje niet verwarmd, maar (ijs)koud gegeten! Een heerlijke verfrissende en gezonde soep om de dorst te lessen en de honger te stillen.

Wij maken de gazpacho uiteraard met de tomaten van Kwekerij Osdorp. Daarnaast gebruiken we komkommer, paprika, ui, extra vergine olijfolie, knoflook, rode wijnazijn en zeezout. We zijn benieuwd naar de reacties. Laat het ons weten!

Schenk de gekoelde gazpacho in een mooie soepkom en zet op een bordje, je kan een paar ijsklontjes toevoegen. Snijd garnituur van tomaat en komkommer in blokjes en bosui in ringetjes en leg op het bordje, naar behoefte toevoegen aan de soep. Verder Grissini om erbij te knabbelen en een scheutje Spaanse E.V. olijfolie in de soepkom.