Blog

26 oktober 2017

Voedselveiligheid

ISO22000 Icon
Certificate Food Safety Management System

Bij het produceren van voedsel horen natuurlijk regels. Abma’s werkt samen met een voedselveiligheidsbureau om alles zo goed mogelijk te regelen. Het voedselveiligheidsbureau waar Abma’s mee samenwerkt is Versenveilig uit Haarlem. Abma’s hebben in samenwerking met het bureau een ISO22000 handboek ontwikkeld speciaal voor de specifieke producten en processen die daar bij horen. Deze producten worden ook in samenwerking met versenveilig getest door een laboratorium. Naast de producten wordt ook de productielocatie jaarlijks meerdere malen onderzocht en getest.

Abma’s werkt met een programma van versenveilig waarin ingrediënten en batches genoteerd worden zodat de producten ook altijd terug te traceren zijn. Door deze samenwerking kan er met een fijn gevoel gewerkt worden en kan aan de regelgeving worden voldaan voor het produceren van voedsel. In een productspecificatie staat een hoop informatie over het product. Informatie als voedingswaarde, ingrediënten, producent, allergenen, bewaarcondities en nog veel meer. Via ons voedselveiligheid programma kunnen we productspecificaties maken. Echter, sinds 2016 werken wij ook samen met PS in foodservice. Hierdoor kunnen (horeca)klanten snel de productspecificaties inzien, aangezien ze online staan bij PSinfoodservice.

We zijn momenteel bezig om ons eigen Abma's Foodbook te maken. Voor meer informatie op gebied van productspecificaties of iets anders kunt u altijd in contact komen.